DANON ékszer manufaktúra 1975-ben alakult, egy kis ékszergyártó, családi iparos műhelyként. Az évek során egy virágzó vállalattá fejlődött, mind a cég otthonában Izraelben, mind külföldön. DANON név mögött a cég alapítója, a család atyja Yossi Danon áll. A cég gyára, valamint az irodák Tel-Avivban találhatóak.  Itt zajlik az ékszerek tervezése,  gyártása,  valamint forgalmazása. Innen kerülnek ki, több mint 300 Izraeli és számos külföldi ország butikjaiba, dizájner shopjaiba  a DANON márka név alatt gyártott egyedi kézzel készített ékszerek. Izrael után Magyarországon van a legnagyobb DANON márka képviselet.

A DANON cég büszke arra, hogy az ékszereket a legkiválóbb ötvösök és divattervezők szaktudásával vegyítve a legmodernebb technológiát felhasználva,  szerető odafigyeléssel,  kézzel készítve állítják elő.

Minden ékszer a technológia valamint a kreativitás találkozása, ötvözve a kiválósággal.

A DANON dizájnjait tiszta vonalai és egyedi stílusa jellemzi, ötvözve gyönyörű drágaköveket, féldrágaköveket, megmunkált bőrt, Swarovski kristályokat, édesvízi gyöngyöket és más eredeti díszítéseket. Az ékszereink alapanyaga  -sárga réz, -cink ötvözetből, azaz zamak alapanyagból készűlnek,  valamint tiszta ezüstből(925) , 14, 18, 24 karátos arany, rózsa arany vagy ezüst bevonattal bevonva.